• dronning_solar_modules_800_1
 • johan_solar_modules_800_1
 • johan_solar_modules_800_2
 • dronning_solar_storage_800_1
 • johan_solar_frontdoor_800_1

By Category: Solprojekter

Kort fortalt
Kort fortalt
Fotos
Kort
Icon Smileys
 • Inspirerede bæredygtig fjernvarme i Nordjylland med sol og varmelagring

  Dronninglund Fjernvarme leverer varme til byen med ren og vedvarende energi. Det varme vand der sendes ud til forbrugerne er opvarmet med solvarme.  Det store solvarmeanlæg, der dækker 37,275 m2 blev indviet i starten af maj 2014.

  Med 3.000 solfangere og en størrelse svarende til fem fodboldbaner er anlægget et af de største i verden af sin slags.

  Teknologien er banebrydende og forventes at inspirere til adskillige flere anlæg i fremtiden.

  Solvarmeanlægget dækker ca. 41% af energiforbruget til fjernvarme i Dronninglund.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Icon Smileys:
  SOLVARMEENERGI. Fjernvarme. Dronninglund Fjernvarme anvender 37.000 m2 solfangere til produktion af solvarmeenergi. Varmeproduktionen fra solfangerne beregnes til 17453 MWh/år. Energien dækker 41% af energiforbruget i Dronninglund til fjernvarme. Varmelagret ved solanlægget producerer yderligere energi. De fleste boliger i Dronninglund opvarmes med varmt vand fra anlægget.

   

  SOLPRIS. Belønning for solvarmeenergi. Dronninglund District Heating (Dronninglund Fjernvarme) won the The European Solar Prize 2015 (Den Europæiske Solpris 2015).

   

  VARME FRA GRUNDVAND. Anvendelse af energi fra grundvand. Dronninglund Fjernvarme ser på at anvende varmen fra grundvandet for at producere mere ren, vedvarende energi, som kan bruges til at opvarme vand, som fordeles til boliger og virksomheder i Dronninglund.

   

  ECO BY DELTAGELSE. Opnåelse af energimål for byen. Dronninglund Fjernvarme er en service, der hjælper byen med at være mere miljøvenlig ved at opvarme vand til byen på en bæredygtig måde. Dronninglund er en del af region Nordjylland i Danmark. Danmark har et ren energi mål i 2050.

   

  BORGERENS VARME. Varme fra vedvarende energi. Dronninglund Fjernvarme er en service, der gør det muligt for forbrugerne at have en grønnere livsstil siden 2014, da solvarmeanlægget blev bygget. Solvarmeanlægget bygget til fjernvarme er et af de største i verden. Dronninglund er en by med 3500 borgere.

   

  VARMELAGRING. Energi fra vandlager. SUNSTORE® anlægget, der er en del af Dronninglund Fjernvarme, gør det muligt at udvide solenergiproduktionen og reducere varmetabet. Varmelagret er bygget i en grusgrav i nærheden af solvarmeanlægget. Den store lager kan rumme 62.000 m3 vand, som opvarmes af solpanelerne. Det varme vand bruges i fjernvarmesystemet.
  publiceret af Expert Panel Denmark Seats