Flyeren på bordet informerer om en ny madkultur
“Too Good to Go” koncept.
Ifølge notatet har Hjørring Sygehus sparet over 4200 måltider til spilde siden 1. januar ved at sælge dem til personale og besøgende. Måltider, der var beregnet til patienter som led i den normale planlægning af måltider på hospitalet. Disse måltider og ressourcer fra tilberedning af dem, kan købes i food court.
Bevidsthed om madtab og madspild
Den danske regering har lavet en national udgave af madspildsdagen samme dag, som den internationale dag markerer den, den 29. september.
International Day of Awareness of Food Lost and Waste er en dag, hvor verdens lande opfordres til at fokusere på forebyggelse og på at reducere den enorme mængde madspild og madtab, der sker globalt.
Fra en gang om året til “på daglig basis”
Oplysningsdagen er både for private og professionelle køkkener. Fokus resulterer i væsentlige ændringer, der understøtter årsagen til madspild. På sygehuset i Hjørring laver de hvert år en større udmelding ved at lægge en seddel på bordene i hospitalets foyer. Sagen understøttes også ved at tilskynde personalet og besøgende til at handle på daglig basis.
Godt nok til at bage en gang til?
Regionshospitalet sørger også for at bruge ressourcerne på en innovativ måde, så den del af brød, der normalt bliver tilovers, bruges som croutoner og granola i stedet for at komme i skraldespanden.
Sygehuset har gennem en målrettet indsats reduceret overrekvisitionen af måltider med 60 % siden 2015.